Solliciteer direct
VERBINDEN
terug naar overzicht

Sales Director Saas – Halfweg

Introductie

De nieuw aankomende Sales Director bij ABAX is hands-on. Brengt het grootste deel van zijn of haar tijd door op de vloer en observeert en analyseert de markt en de dagelijkse gang van zaken. Geniet van alles wat goed is, stelt de oorzaak vast van problemen en komt met oplossingen. Zorgt er samen met de teamleaders voor dat de omstandigheden optimaal zijn, zet de lijnen uit en bovenal is de grootste aanjager, motivator en inspirator en dat alles met energie, passie en plezier

Organisatie

ABAX is opgericht in 2003. Maar pas in 2009 richtte ABAX zich meer op rittenregistratie door een nauwe samenwerking met ETS (Electornic Tracking Systems).

In 2011 stelde ABAX zich ten doel marktleider te worden op het gebied van technologie, productontwikkeling en verkoop van track-en-trace oplossingen aan de particuliere- en de zakelijke sector. Ze wilden dit bewerkstelligen door het creëren van een innovatieve atmosfeer en het stimuleren van onderlinge nauwe samenwerking. Dit is uiteindelijk ook gelukt. Vandaag de dag is ABAX marktleider in Scandinavië in de telematica-industrie op het gebied van GPS-tracking, elektronische rittenregistraties, materieelbeheer en projectmanagement.

ABAX is begonnen in Noorwegen, maar breidde zich al snel uit over heel Scandinavië, Europa en China. Het ABAX hoofdkantoor is gevestigd in Larvik, Noorwegen. ABAX heeft ook kantoren in Zweden, Finland, Denemarken, Nederland, Polen, China, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Op dit moment zijn er meer dan 450 mensen werkzaam bij ABAX op verkoop, klantenservice, marketing, kwaliteit, administratie, financiën en productontwikkeling.

In september 2016 werd ABAX door Berg Insight uitgeroepen tot het snelst groeiende telematicabedrijf in Europa met een groei van 50% in 2015. Deze groei is een combinatie van organische en niet-organische groei, ondersteund door hoge verkoopcijfers, winstgevende activiteiten en nieuwe acquisitie. Aan heeft momenteel meer dan 220.000 actieve abonnementen en meer dan 26.500 klanten.

Op 6 juni 2017 werd ABAX overgenomen door de wereldwijde beleggingsmaastschappij Investcorp voor een som van 1,8 miljard Noorse Kronen.

Functie

Wij zijn op zoek naar een gedreven en toegewijde maar vooral ook sterk resultaat gerichte Sales Director om het team leiding te geven. Je moet beschikken over uitgebreide verkoopervaring in de Telematica en/of op SAAS gebied, passie hebben voor het beter maken van teams en het ontwikkelen van medewerkers. Je bepaald samen met de CSO en de Sales Directors van de andere landen de strategie en bent verantwoordelijk voor de executie van deze strategie. Wekelijks maak je samen met de teamleider(s) de prognose en analyseer je de resultaten.


De markt waarin Abax acteert is sterk competitief dus de details maken het verschil. Het doel van ABAX is 80% happy and engaged people. Zij zijn ervan overtuigd dat mensen de weg zijn naar het uitbouwen van hun verdere succes. Hierom is een belangrijk deel van jouw taak erop gericht de lokale verkooporganisatie optimaal te laten functioneren.


Samen met Marketing identificeer je de kansen en maak je op wekelijkse basis een plan om de Sales Pipeline vol te houden en de Sales Funnel een zo goed mogelijk rendement te geven.


De werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit ons kantoor in Amsterdam. Incidenteel zal er voor een beperkt aantal dagen gereisd moeten worden.
Jouw verantwoordelijkheden


80% happy and engaged people.


Verantwoordelijk voor verkoopresultaat van ABAX Nederland qua prijs en volume.


Optimaal en zo kosten efficiënt laten functioneren van de Nederlandse verkooporganisatie van ABAX.


Functioneel verantwoordelijk voor alle verkoop medewerkers van ABAX Nederland (+/- 16 – 20 mensen).


Operationeel en functioneel verantwoordelijk voor het aansturen van 2 teamleaders en de (nieuw aan te nemen) Channel/Partner manager.


Jouw taken:


Op wekelijkse bases verkoop prognoses opstellen en analyseren.


Verkoopresultaten analyseren, acties vaststellen en implementeren.


Afwijkingen identificeren, analyseren en rapporteren.


Samen met het Product department de ontwikkelingen van de markt en concurrentie analyseren en rapporteren.


Samen met de Planet secretary (HR/office manager) vorm geven aan het lokale personeelsbeleid waaronder en ziekteverzuim.


Opstellen en samen met de operationeel verantwoordelijke teamleader opvolgen van persoonlijke ontwikkelplannen van medewerkers.


Samen met de lokaal verantwoordelijke marketing medewerker ervoor zorgen dat de Sales Pipeline vol zit en de Sales Funnel optimaal werkt. Bepalen welke doelgroepen op welke manier en met welke content benadert worden door de verkopers van ABAX.


Samen met de operationeel verantwoordelijke teamleader uitvoeren van periodieke beoordelingsgesprekken (PFU’s) en toezien op de opvolging hiervan.


Samen met de Channel/Partner manager bepalen welke nieuwe verkoopkanalen en partnerships interessant zijn.


Uitvoeren dan wel ondersteunen van verkoopprocessen van key-accounts.
Jouw bevoegdheden:


Samenstellen van de verschillende teams binnen de kaders die door de organisatie zijn vastgesteld.


Binnen de gestelde voorwaarden beslissen over prijzen en andere voorwaarden.


Binnen de door ABAX gedefinieerde markt (MKB bedrijven die behoefte hebben aan onze wagen- en of machinepark oplossingen) bepalen hoe de markt te benaderen en ontginnen.


Binnen het budget inhoud geven aan in- en externe sales campagnes.


Functie eisen

• Sterke interpersoonlijke vaardigheden. Moet kunnen onderhandelen en problemen oplossen op zowel zakelijk als op menselijk gebied

• Minimaal afgeronde HBO opleiding

• Ervaring met omzetverantwoordelijkheid en het aansturen van een lokale verkooporganisatie binnen een internationaal bedrijf

• Kennis over en ervaring met SAAS verkooporganisaties

• Kennis en affiniteit met digitale marketing

• Sterke mondelinge en schriftelijke communicatie vaardigheden zowel in Nederlands en Engels

• Oplossingsgericht besluitvaardig leiderschap!

Aanbod

Een uiterst uitdagende director functie binnen een Internationaal sterk groeiend Tech bedrijf.

Zij bieden een vast salaris van € 85k tot € 110k met aanvullend een bonusregeling.

Inlichtingen

Meer info omtrent deze gave director functie? Neem contact op met Jasper Borghesi Cipriani, Senior Consultant Sales Intermediate 0612116925. Direct solliciteren? Stuur jouw cv met motivatie naar [email protected]Solliciteer direct
terug naar overzicht

                  © 2018 Copyright Sales Intermediate - Alle rechten voorbehouden ▲ Design Studio Stavorinus
Top

Sales Intermediate vindt de privacy van haar kandidaten en sollicitanten belangrijk. Wanneer je solliciteert via salesintermediate.nl verzamelt Sales Intermediate informatie (persoonsgegevens, CV* en motivatiebrief).
Klik hier en lees meer..